Felhasználó:
Jelszó:
 

Limesurvey

A Könywiki wikiből

A Limesurvey egy nyílt forráskodú, ingyenes PHP alkalmazás, mellyel tetszőlegesen összetett kérdőíveket készíthetünk.

Az alkalmazás a Könyvtárportálon is elérhető. Használatához nincs más dolgunk, mint hozzáférést kérni a felhasználónevünkre a bejelentő űrlapon vagy e-mailen.

A portálon jelenleg elérhető kérdőívek listáját itt nézhetjük meg.

Kérdőívek készítése

Az alábbi videóban bemutatjuk a kérdőívszerkesztő alapfunkcióinak használatát:


A válaszok feldolgozása

A Limesurvey sokféle módot kínál a válaszok feldolgozására. Egy érdekes lehetőség, hogy az elkészült kérdőívet ki is lehet nyomtatni, majd a papíron beérkezett válaszokat hozzáadni az adatbázishoz, így azok ugyanúgy kezelhetők, mint az elektronikusan beérkezett válaszok, és belekerülhetnek a többféle módon exportálható eredményekbe.

FIGYELEM: feldolgozás előtt ne vond vissza a kérdőív "aktív" beállítását, mert az adatok eltűnnek! Ha mégis megtetted, akkor fölösleges munkát okoztál magadnak és az itt található leírást követve lehet azokat visszaállítani: leállított kérdőív válaszainak visszaállítása.

A beérkezett válaszok megtekinthetők egyszerű táblázatos formában is, de emellett meg lehet jeleníteni a válaszok százalékos eloszlását külön táblázatokban színes grafikonokkal együtt, valamint ugyanez exportálható PDF és Excel formátumokba is. Ezen kívül a nyers adatok tovább feldolgozható formában exportálhatók Excelbe, Wordbe, illetve CSV fájlformátumba, ezen kívül többféle SPSS programban használható formátumba is.

A lap eredeti címe: „http://konyvtar.hu/wiki/Limesurvey
Nézetek