Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Keresés

Ha regisztrálsz, a ikonnal a kedvenceddé teheted a könyvtárakat, amelyekbe be vagy iratkozva. Ha a portál és a könyvtárad is támogatja ezt a lehetőséget, a kölcsönzéseidet itt, egy helyen tarthatod nyilván, és értesítést is kérhetsz e-mailben és SMS-ben a lejáratukról. Emellett a főoldalon értesülhetsz a híreikről, eseményeikről.
 

Vitéz Sághy Antal Városi Könyvtár

Cím:2541 Lábatlan, Ságvári E. u. 57.
Nyitva tartás:K: 10-17.30
Sz: 9-13
Cs-P: 10-17.30
Telefon: (33) 503-840
Fax: (33) 503-840
E-mail: varosikonyvtar@pr.hu
Honlap:http://www.labatlan.hu
Könyvtárvezető:Szabó Ildikó
Fenntartó:Lábatlan Város Önkormányzata
Könyvtártípus: városi
Ismertető:

A könyvtár az alábbi alap- és kiegészítő szolgáltatásokat nyújtja

- Kölcsönzés: könyvek, magazinok, közéleti lapok.

- Olvasóterem helyben használata: az olvasótermi övezetben-helyben használható a kézikönyvtári állomány, az időszaki kiadványok, folyóiratok, napilapok, valamint az ismeretterjesztő CD-ROM-ok.

- Közhasznú információk szolgáltatása: menetrendek, továbbtanulási, idegenforgalmi tájékoztatók, önkormányzati rendeletek stb.

- Tájékoztatás, irodalomkutatás - a könyvtárosok készséggel állnak az olvasók rendelkezésére, irodalomjegyzéket, bibliográfiát állítanak össze az igényelt témában.

- Helyismereti tájékoztatás: a könyvtár gyűjti a város múltjával és jelenével kapcsolatos könyveket, elektronikus és audiovizuális dokumentumokat, kéziratokat, napilap- és folyóiratcikkeket.

- Könyvtárközi kölcsönzés: a könyvtárunkból hiányzó vagy kölcsönzés alatt lévő szakkönyveket (folyóiratokból cikkmásolatokat) postai úton kérjük meg másik könyvtártól.

- Fénymásolás: a könyvtári dokumentumokról térítés ellenében másolatot készítünk.

- Csoportos foglalkozások gyermekeknek, fiataloknak: igény esetén, óvodai, általános iskolai tanulócsoportok számára könyvtárhasználati és egyéb tematikus foglalkozásokat tartunk.

- Könyvárusítás: könyvtárunkban folyamatosan megvásárolhatók a helyi megjelenésű és a helyi kötődésű szerzők kiadványai, valamint időszakosan a Szalay Könyvkiadó könyvei.

- Internethasználat - a lakossági internethasználat céljára két munkaállomás áll rendelkezésre a Ságvári utcai épületben, a Fiókkönyvtárban lévő eMagyarország ponton további 2 munkaállomást lehet használni(cím: Rákóczi út 170.).

A könyvtár kiegészítő szolgáltatásai

(Kiegészítik a könyvtár alapszolgáltatásait, de nem kötelezőek):

- Igény szerint játszóházat, kézműves foglalkozásokat stb. szervez (mikulás, húsvét, anyák napja, karácsony stb)

- Lakossági fénymásolást végez

- Termeinek, helyiségeinek bérbeadása (terembérlet)

Alapfeladatok: gyűjteményét folyamatosan fejleszti, feltárja, megőrzi, gondozza és rendelkezésre bocsátja, tájékoztat a könyvtár és a nyilvános könyvtári rendszer dokumentumairól és szolgáltatásairól, biztosítja más könyvtárak állományának és szolgáltatásainak elérését, részt vesz a könyvtárak közötti dokumentum- és információcserében, gyűjteményét és szolgáltatásait a helyi igényeknek megfelelően alakítja, közhasznú információs szolgáltatást nyújt, helyismereti információkat és dokumentumokat gyűjt, szabadpolcos állományrésszel rendelkezik, közművelődési könyvtári tevékenység
Feladatok: egyéb szórakoztató és kulturális tevékenység, a néprajzi gyűjtemény kezelése, terem bérbeadása, Rákóczi F. Művelődési Ház programjainak koordinálása, Gerenday Közösségi Ház művelődési, kulturális programjai
A fenti adatokat 2010 júniusában ellenőrizték utoljára. Adatváltozás bejelentése

Közeli könyvtárak