Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Keresés

Ha regisztrálsz, a ikonnal a kedvenceddé teheted a könyvtárakat, amelyekbe be vagy iratkozva. Ha a portál és a könyvtárad is támogatja ezt a lehetőséget, a kölcsönzéseidet itt, egy helyen tarthatod nyilván, és értesítést is kérhetsz e-mailben és SMS-ben a lejáratukról. Emellett a főoldalon értesülhetsz a híreikről, eseményeikről.
 

MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutató Közpon Regionális Kutatóintézete Alföldi TUdományos Osztály Kecskeméti- Könyvtára

Cím:6000 Kecskemét, Rákóczi út 3.
Nyitva tartás:hétfőtől péntekig: 8–16 óráig
Telefon: +36-76-502-845
E-mail: gemest@rkk.hu
Honlap:http://www.rkk.hu/hu/konyvtar/kecskemet.html
Könyvtárvezető:T. Gémes Tünde
Ismertető:

A Kecskeméti Településkutató Csoport 1982-ben (1983-tól, az ekkor alapított Regionális Kutatások Központja keretein belül) kezdte meg működését, és egészen 1998-ig az állománya alkalomszerűen gyarapodott. Az MTA Alföld II. stratégiai fejlesztési program (1998-tól) biztosított lehetőséget a könyvtár tudatosabb és szervezettebb működtetésére. Az könyvtár használatát belső elérésű elektronikus katalógus (ISIS) segíti.

Korlátozottan nyilvános szakkönyvtár, amelynek elsődleges feladata az Alföldi Tudományos Intézet Kecskeméti Osztályán végzett kutatásokhoz nyújtott háttérmunkák és a kutatók szakirodalmi ellátása.

A könyvtár szolgáltatásait előzetes bejelentkezés után igénybe vehetik: :

• más kutatóintézetek munkatársai;

• egyetemi és főiskolai hallgatók;

• PhD hallgatók

Gyűjtőkörbe tartozik az Alföld nagyrégió gazdasági – társadalmi – környezeti folyamataihoz kapcsolódó szakirodalom, különös tekintettel a Dél-Alföldre, a terület-, településfejlesztés, kistérségek és vidékkutatás országos kitekintésű irodalma mellett az információs társadalom, szociológia, környezet- és természetvédelem, közigazgatás, földrajztudomány, regionális tudomány területeit érintő munkák, alapvető statisztikai kiadványok. Az osztály tevékenysége nyomán született tudományos jelentések, kéziratok ugyanúgy, mint a könyvgyűjtemény és folyóiratok kizárólag olvasóteremben használhatóak, kölcsönzésükre nincs lehetőség.

A fenti adatokat 2014 szeptemberében ellenőrizték utoljára. Adatváltozás bejelentése