Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Keresés

Ha regisztrálsz, a ikonnal a kedvenceddé teheted a könyvtárakat, amelyekbe be vagy iratkozva. Ha a portál és a könyvtárad is támogatja ezt a lehetőséget, a kölcsönzéseidet itt, egy helyen tarthatod nyilván, és értesítést is kérhetsz e-mailben és SMS-ben a lejáratukról. Emellett a főoldalon értesülhetsz a híreikről, eseményeikről.
 

Keresés a katalógusában

Cím:
Szerző:
Téma:
Kiadás:

SZIE Tessedik Sámuel Könyvtár

Cím:5540 Szarvas, Szabadság u. 1-3.
Nyitva tartás:H-P: 8-18
Telefon: (66) 313-311/2102, 2183 (központi)
Fax: (66) 216-858
E-mail: daroci.sandorne@vkk.szie.hu (könyvtárközi kölcsönzés), , konyvtar.szie.szarvas@gmail.com, molnarne.peto.beata@vkk.szie.hu (könyvtárvezető)
Honlap:http://konyvtar.szv.tsf.hu/
Katalógus:
Ebben a könyvtárban működik a kölcsönzésfigyelés amit már 8 olvasó használ. Szoftver: TextLib
Könyvtárvezető:Molnárné Pető Beáta
Könyvtártípus: felsőoktatási
Online szolgáltatás: EISZ, adatbázis (előfizetéses)
Ismertető:

Könyvtárunk a Szent István Egyetem két szarvasi karának a Pedagógiai Karnak és a Víz- és Környezetgazdálkodási Karnak nyilvános szakkönyvtára és információs központja.

Alapvető feladata: az egyetemi oktatás, továbbképzés és kutatás információszükségletének biztosítása /gyűjtés, feltárás, megőrzés, szolgáltatás/.

Szolgáltatásaink:

Kölcsönzés

Előjegyzés

Könyvtárközi kölcsönzés

Tájékoztatás

Reprográfiai szolgáltatások (fénymásolás, nyomtatás)

Irodalomfigyelés

Internethasználat

Előfizetett adatbázisok használata (EISZ, CAB, FSTA, Zoological Record)

Könyvtárunk NAVA-pontként működik.

Alapfeladatok: a könyvtári szolgáltatások teljes köre hozzáférhető valamennyi beiratkozott, a főiskolával jogviszonnyal nem rendelkező olvasó számára is a főiskola szakmai profiljának, tevékenységi körének megfelelően az alábbi szakterület szakirodalmát gyűjti: filozófia, pszichológia, társadalomtudományok, neveléstudomány, közgazdasági tudomány, természettudományok, alkalmazott tudományok, orvostudomány, műszaki tudományok, agrártudományok, oktatott idegen nyelvek gyűjti, megőrzi és nyilvántartja a főiskola történeti értékű dokumentumait, biztosítja a gyűjemény használatát szóban és írásban szakirodalmi tájékoztató munkát végez, ill. közvetíti más könyvtárak, tájékoztatási intézmények szolgáltatásait az olvasókat megismerteti a könyvtár által nyújtott szakirodalmi tájékoztatási lehetőségekkel, és folyamatosan gondoskodik az újdonságok bemutatásáról együttműködik a főiskola szervezeti egységeivel, a hazai könyvtári rendszeren belül más könyvtárakkal és ennek keretében kölcsönösségi alapon szolgáltatásokat vesz igénybe, ill. szolgáltatásokat nyújt, pl. könyvtárközi kölcsönzés alapfeladatait a SZIE Szarvasi Karok Könyvtárának Szervezeti és Működési Szabályzatában fogalmazza meg elsődleges feladata a szakkönyvtári hálózatán keresztül a főiskola minden oktatójának, kutatójának, hallgatójának és dolgozójának azonos feltételekkel, a teljes állományból megfelelő szolgáltatás nyújtása, a főiskolai oktatás és kutatás információszükségletének biztosítása a főiskola mindenkori oktatási és kutatási tevékenységének, feladatainak ismeretében, a karok és szervezeti egységek igényeinek figyelembe vételével a könyvtár tervszerűen, folyamatosan gyűjti, feltárja, megőrzi, továbbá olvasótermi használat, kölcsönzés és egyéb tevékenység útján az olvasók rendelkezésére bocsátja a főiskola jellegének megfelelő hazai és külföldi szakirodalmat, nyomtatott és elektronikus formában; elektronikus katalógusa a nap 24 órájában elérhető az interneten a http://konyvtar.szv.tsf.hu/ címen gyűjti, megőrzi és feltárja a főiskola hallgatóinak szakdolgozatait
Feladatok: térítéses fénymásolás a főiskolai hallgatók könyvtárhasználati ismereteinek megalapozása használóképzés
A fenti adatokat 2011 októberében ellenőrizték utoljára. Adatváltozás bejelentése

Közeli könyvtárak