Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Szeged 2008. április 7. 16:31
elvesztette Birmoni Göd 2012. december 5. 09:39
elvesztette Máté Budapest április 6. 12:42

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Kosztolányi Dezső: Pacsirta

Könyvismertető

A regény címszereplője, Pacsirta, a csúnya vénlány csak az első és utolsó fejezetekben tűnik fel. Elutazásának napján ismerjük meg szülei körében, s csak egy hét múlva látjuk viszont, a regény vége felé. Az elbeszélő nem követi útjára, hanem az otthon maradottakra összpontosít, Pacsirta öreg szüleire, s közvetítésükkel Sárszegre, a vidéki "porvárosra" (amelynek mintája Szabadka volt). ; A provinciális társadalom groteszk rajza és a lelki nyomorúság érzékeltetése mesteri tökéllyel hangolódik egymásra Kosztolányi prózájában. Az irónia és a humor közvetett eszközeivel leleplezi, kigúnyolja az ordenáré, giccses társadalmi kultúrát, de részvéttel ábrázolja a szegény embereket, akik beleragadtak, és ott evickélnek ma is a sárszegi sárban.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Kosztolányi Dezső további művei