Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: Rejtő Jenő összegyűjtött művei

Könyvismertető

A kiadó Rejtő Jenő összegyűjtött műveinek első köteteként adta közre a Légiós regényeket. A kiadás nem "kritikai" jellegű, ám a szerkesztő, Petri Zsolt igyekszik visszanyúlni a leghitelesebb szövegekhez, és - amennyire ez Rejtő "dzsungelszerű" életművével kapcsolatban egyáltalán lehetséges - a teljességre törekedni. Az első kötet kilenc légiós regényt tartalmaz (Csontbrigád, 831591; A pokol zsoldosai, 9422189; Bradley Tamás visszaüt, 770173; Menni vagy meghalni?, 9401177; A láthatatlan légió, 832133; Az elátkozott part, 720842; A három testőr Afrikában, 851469; Az előretolt helyőrség, 9404118; A tizennégy karátos autó, 840957), vagyis P. Howard (a légiós regények legtöbbje ezen az álnéven jelent meg) legfontosabb, ám korántsem mindegyik légiós regényét, de kétségkívül azok leghíresebbjeit, amelyek egyébként a ponyvairodalom fél évszázaddal ezelőtti, sajátos válfajait képviselik. Megtalálhatók bennük a preakciós cselekményesség, gyarmati egzotikum, idegenlégiós romantika, amely ezt a műfajt valaha éltette, ám egyúttal valami sajátos irodalmiság is: a műfaj önparódiája, valami teljességgel egyéni-egyedi komikum, közmondássá vált, sehol másutt fel nem található "terminológia", szinte szürrealisztikus fantazmagóriák és - különös módon - valamiféle groteszk báj is. A sok iparszerűen termelt Rejtő-regény közt a légiós történetek az egyik csúcspontot jelentik az életműben, ezért a vaskos kötetet érdemes újabb és újabb generációkhoz is eljuttatni, - a könyvtári állomány bizonnyal leromlott állapotú Rejtő-anyagát felfrissíteni vele.
Írta: Könyvtári Intézet

Rejtő Jenő további művei