Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette cepheida Szentendre 2016. június 7. 09:19

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Kurt Vonnegut: Az ötös számú vágóhíd

Könyvismertető

A világhírű írónak Az ötös számú vágóhíd volt első igazi sikere, sőt mindmáig legtöbbre tartott, legtöbbre értékelt munkája maradt. Alapszövetét tekintve a regény beszámoló Drezda angol-amerikai bombázásáról, a város elpusztításáról a második világháború vége felé. Ezt az eseményt a szerző - mint Drezdába szállított amerikai hadifogoly - szemtanúként élte meg. A mű azonban korántsem egyszerű dokumentumirodalom, visszaemlékezés; hatalmas erkölcsi traktátus, véresen komoly szatíra, himnikus háborúellenes röpirat, epizódokban dúskáló epikai szövevény és - mindezek mellett - a fekete humor páratlan megnyilvánulása. Igen jelentős szépprózai alkotás, - minden olvasónak melegen ajánlandó.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Kurt Vonnegut további művei