Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Alexandra Ripley: Sötét arany

Könyvismertető

Nate Richardson, a fiatal amerikai farmer és Chess Standish, az ültetvényes arisztokrata lány sorsát az üzleti számítás kapcsolja egybe: a nagyratörő vágyakkal élő fiatalember dohányültetvénye fellendítését reméli a lány nagyapjának találmányától, az új dohányőrlő géptől; Chess pedig menekülni akar a vidéki élet fojtogató zártságából. Kapcsolatuk tizenöt éve alatt az üzlet felvirágzik, dohányföldeket vásárolnak, gyárakat alapítanak, vasutat létesítenek és hatalmas vagyonra tesznek szert, de magánéletük boldogtalan. Mind a ketten házasságon kívül keresik - és találják meg - a viszonzott szerelmet, ami végül sok évi csalódás és keserűség után az egymásra találás örömét is meghozza. Az igénytelenül megfogalmazott történet csak nagyon kevéssé képes bemutatni - bár érezhetően törekszik rá - a múlt század végének "lendületes" Amerikáját.
Írta: Könyvtári Intézet

Alexandra Ripley további művei