Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Szilvási Lajos: Apassionata

Könyvismertető

1944. október 15-én a németellenes Türr főhadnagy - zászlóaljparancsnoka utasítására - megkötözteti nyilas helyettesét, és átirányítja századát a szovjet csapatokhoz. Ő maga azonban négy válogatott emberével egy terepjárón elindul a hátországba, ahol a nyilasok már átvették a hatalmat. A többi négy katona is németellenes. Miért nem áltak át ők is, hiszen akkor lett volna esélyük, hogy befejeződik számukra a gyűlölt háború? Így viszont hamis papírokkal, szökevényként csak üldöztetés, golyó és kötél várhatott rájuk. A lélektani-logikai bukfencre bizonyára azért volt szüksége a szerzőnek, hogy folytathassa a regényt, s alkalmat adjon az öt férfinak, hogy veszélyesebbnél veszélyesebb kalandokból vághassák ki magukat. A regény egyik kalandból a másikba fonódik, miközben az intézőkisasszony minden alkalommal eljátssza a címbeli Beethoven szonátát.
Írta: Könyvtári Intézet

Szilvási Lajos további művei