Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Orosháza 2008. március 27. 18:18
elvesztette Anonymus 2008. március 27. 16:48
elvesztette Neumann János Általános Iskola Szombathely 2009. április 2. 09:02
elvesztette mirmur Budapest 2010. március 9. 18:32
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2010. július 14.
elvesztette kiscsillag0310 Orosháza 2010. október 9.
elvesztette TÁSI Könyvtár Pécs 2011. március 23.
elvesztette Zsuzsu Úri 2011. március 31.
elvesztette TÁSI Könyvtár Pécs 2012. március 22.
elvesztette drkg Budapest 2018. szeptember 28. 13:45

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Erich Kästner: A két Lotti

Könyvismertető

Kästner gyermekregényének címszereplője két kislány, akik a megtévesztésig hasonlítanak egymásra. Ez a tény nem kis zavart okoz a történetbeli Bühl-tavi üdülő tanárai és diákjai, a nyaraló gyerekek körében, ahova a két új vendég megérkezik. A feltűnő hasonlóság titka az, hogy Luise és Lotte ikertestvérek. De ezt hogyan is gyaníthatná Trude, Brigitte és a többi gyerek, ha a két bájos kislány sem tud róla? Szüleik elváltak, gyerekeiken "osztoztak", Luise és Lotte nem ismerik egymást. ; A két Lotti könnyes-vidám története évtizedek óta a gyerekirodalom sikerkönyvei között szerepel. Kästner romantikus meséjében kaland és líra ötvöződik; a 8-10 éves gyerekolvasóknak, elsősorban a kislányoknak igényes időtöltést kínálva.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Erich Kästner további művei