Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Bakonybél 2008. augusztus 25. 07:01
elvesztette Dakó Gabriella Kecskemét 2008. május 5. 21:39
elvesztette Anonymus Budapest 2008. március 31. 20:09
elvesztette Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest 2010. március 25.
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2012. április 24. 10:40
elvesztette Birmoni Göd 2012. december 4. 09:39
elvesztette Hamvas Béla Városi Könyvtár Százhalombatta 2016. március 17. 12:03

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem

Könyvismertető

A millenniumi esztendő kiadványa! ; Tizenöt humoreszk füzére Karinthy egyik legzseniálisabb, népszerűsége mellett is egyik legtitokzatosabb műve, a Tanár úr kérem. Nemzedékek nőttek fel rajta, kacagtak harsogva a rossz tanuló felelésén, az iskolából elkéső diák morfondírozásán, a tornaóra szörnyűségeit átélő álmain, nemzedékeknek vált szállóigéjévé az "eladom a könyvem", a "lógok a szeren", a "röhög az egész osztály". Általában azonban gyermekolvasmány maradt, pedig ez a kötet, jóllehet valóban kitűnően szórakoztatja a ma diákjait (már csak azért is, mert minden reform ellenére ma is elég rettenetesek a számtanórák, ma sem szívesen felelnek a rossz tanulók, ma is kínos korán kelni, ma is meg kell magyarázni a szülőknek a bizonyítvány bizonyos jegyeit, ma is értekezni kell magyarórákon Petőfi "nyelvszépségeiről" stb.), elsősorban és igazából mégiscsak valódi, felnőtteknek is szóló irodalom: örök dolgok hallatlanul biztos megragadása és kimondása, és egyszeri, véglegesen elmúlt korszak, a századforduló diákéletének kisdiák szemmel nézett egész világának pontos feltérképezése. - Minden olvasónak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Karinthy Frigyes további művei