Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Kanizsa József: Mesevonat

Könyvismertető

Gyermekverseket és meséket kínál a 2-14 éveseknek a Krúdy Gyula Irodalmi Kör antológiája. Köszöntlek tavasz; Sej, haj, búzaszár; Az ősz; Hóország címek alatt az évszakok örök körforgását követve sorakoznak a lírai darabok és a rövidebb lélegzetű gyerekmesék. Az első ciklus tavaszköszöntő versekkel örvendezteti majd meg a kicsinyeket (Lukács Ottó, Király Lajos művei). A vakáció örömeit, a természeti táj sokarcúságát villantják fel a mesék, a versek a "nyári" ciklusban (Baktai Faragó József: Itt a nyár; Györgypál Katalin: A kertben; Kántor Zoltán: Mese az erdőről). Bíró András hangulatos verse (Medve meg a falevél), Dénes Géza komoly tanulságot rejtő gyermektörténete (Kulcslyuk), Halász Margit meséje (A vén varjú) nyújt maradandó élményt többek között az őszi ciklus válogatásából. A karácsonyi ünnepkör hangulatát árasztja a kötetzáró Hóország (Gyenes István: Betlehem csillaga), s itt kapott helyet Krúdy Gyula egyik írása is (Kaland Szél úrral).
Írta: Könyvtári Intézet

Kanizsa József további művei