Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Csáth Géza: Mesék, amelyek rosszul végződnek

Könyvismertető

Csáth Gézának tragikusan rövid életében öt novelláskötete is megjelent, a legkülönbözőbb lapok közöltek tőle elbeszéléseket, mégsem "fedezték fel" igazán, nem értékelték igazi jelentősége szerint. Ez a Csáth-kötet hozzásegítheti az olvasót, hogy maga alkossa meg képét erről a nagy és az időben nyilván egyre nagyobbra növő novellistáról. ; E hatalmas kötet többféle Csáthot is mutat. Ahány témája, ahány élményköre, szinte annyi elbeszélésmódja, annyi stílusa, annyi hangja van (Fekete csönd; A gyertyák; A költő megtérése; Apa és fiú; Régi levél; Gyilkosság; Pán halála; Nyári szenzáció; A gróf úr húsvétja; A bajnok; Tavaszok stb.). A kötet zavarbaejtően gazdag, de minden gazdagsága mellett is szinte végig egységesen magas írásművészetet nyújt. - Minden novellakedvelő olvasónak melegen ajánlandó. - A mű ISBN száma azonos a 9606105-ös tételszámon ismertetett kiadványéval.
Írta: Könyvtári Intézet

Csáth Géza további művei