Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Balogh László: A világ nemzetei

Könyvismertető

Az egyszerre tartalmas és mutatós kézikönyv a világ 269 független vagy valamilyen autonómiával rendelkező államának a legfontosabb és legfrissebb (1994 novemberi zárású) nemzetközi adatok pontos közlésén alapuló katasztere. Az országok nevének alfabetikus rendjében különálló oldalakon szerepel egy-egy állam. A "szócikk" élén az illető országok zászlajának és hivatalos címerének színes rajza áll, ez alatt sorakoznak alapadatai: hivatalos elnevezése, gépkocsijele, területe, lakosságszáma, fővárosa, államformája, közigazgatási beosztása, pénzneme, hivatalos nyelve, népesség-összetétele, vallásai, nagyobb városainak fölsorolása, legmagasabb pontja, fő folyói, tavai, éghajlatának rövid jellemzése. A gazdagságra vonatkozó irányszámok megismertetik az ország - ENSZ által megbecsült - GDP mutatóját, a nemzeti jövedelem forrásainak belső arányát, mezőgazdaságának, iparának és kereskedelmének jellegadó termékeit és szolgáltatásait. Az utolsó adatok kimutatják az írástudók arányát, az országban működő orvosok számát és az ország nemzetközi szervezetekben viselt tagságát (pl. ENSZ, EBEÉ, regionális szervezetek). Valamennyi szócikket térképvázlat zárja. Egy-egy állam bemutatása tehát igen tömören történik meg, mégis elégséges adatot nyújt a kötet az olvasó számára az alapvető tájékozódáshoz - nélkülözhetetlen kézikönyvtári dokumentum.
Írta: Könyvtári Intézet

Balogh László további művei