Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Klein Magda Mór 2009. március 25. 22:10

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jókai Mór: Sárga rózsa

Könyvismertető

Széles és nagy a hortobágyi puszta, de mégsem elég hatalmas ahhoz, hogy Decsi Sándor csikósbojtár, meg Lacza Ferkó gulyásbojtár elférjenek rajta. Kivált, mivel mind a kettő egy lányt szeret, a "Sárga rózsa-t , a hortobágyi csárdás szépséges fogadott leányát, Klárit. Az igazi baj akkor támad, amikor a katonaságtól hazatért Decsi Sándor észreveszi a gulyásbojtár kalapja mellé tűzött virágot. Az árulkodó sárga rózsa emésztő féltékenységet lobbant fel a csikós szívében, s a szerelem dolgában megalkuvást nem ismerő két férfi szenvedélye emberölésig vezet. A romantikus szerelmi tragédia hősei kemény emberek, köbe vésett, hiteles arcok; a táj leírása akárha érzékeny festő ecsetjével készült volna; a puszta életének megjelenítése pedig napjaink számára is pontos és hű képet ad egy azóta már teljesen eltűnt világról. Ha mindehhez hozzávesszük Jókai meleg humorral átszőtt költői nyelvezetét, elmondhatjuk, hogy a magyar irodalom egyik legtökéletesebben felépített alkotását tartja kezében az olvasó.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Jókai Mór további művei