Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

John Ronald Reuel Tolkien: A babó

Könyvismertető

A világhírű meseregény - mely 1937-ben jelent meg először - az óangol és kelta mondák légkörét árasztja, de realisztikus elemek is át- meg átszövik a legigazibb mesefantázia talaján sarjadt történetet. ; Tolkien varázsos meséjének hősei a babók. E kényelmet kedvelő, apró népség méltó képviselője Mr. Baggins, aki őseitől némi kalandvágyat is örökölt. Ezt az ösztönei mélyén szunnyadó hajlamot lobbantja fel Gandalf, a varázsló és tizenkét törpéje váratlan látogatásukkal. E látogatás során Baggins egy térképhez jut, melynek jelzései Smaug sárkány - a törpenép kincsének elrablója és őrzője - rejtekéhez vezetnek. Méltó lesz-e Baggins - a kincset és a törpék nyugalmát visszaszerző hadjárat vezetője - nemes őseihez? A történet nyomon követi a hadjárat eseményeit, miközben egy különleges fantáziavilágba csalogatja egyre beljebb és beljebb olvasóit. ; Kitűnőek a szerzőnek a hangulatukban szervesen a szöveghez illeszkedő illusztrációi. - A babó a fiatalok mellett a felnőtt olvasók érdeklődésére is joggal tarthat számot.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

John Ronald Reuel Tolkien további művei