Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Justh Zsigmond Városi Könyvtár Orosháza 2011. március 25.
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2012. április 23. 09:47
elvesztette Eötvös Károly Megyei Könyvtár Veszprém 2014. március 18. 11:53
elvesztette Makacs Bekecs Budapest 2016. február 24. 04:44
elvesztette Széchenyi István Városi Könyvtár Sopron Sopron 2016. március 16. 09:23
elvesztette Kovács Mariann Orosháza március 25. 14:58

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jókai Mór: Az arany ember

Könyvismertető

Jókai egyik legismertebb regényének témája a szerző szülővárosának hagyományai közül való, főszereplője alakjához is valóságos személy adta a mintát. ; A Szent Borbála nevű gabonás bárka a Vaskapu életveszélyes sziklái között menekül rakományával a magyar partra. Rajta van Tímár Mihály hajóbiztos, Fabula János kormányos, Trikalisz Euthym, a hajóvagyon tulajdonosa, valamint leánya, Tímea. A "Senki" szigetén kötnek ki, ahol két nő: anya és leánya, Terézia és Noémi fogadja őket, akiket a szélhámos Krisztyán Tódor kerülget. Útközben a hajótulajdonos meghal a hajón, s Tímár fölfedezi, hogy hatalmas értékű kincset hagyott lányára. Tímár feleségül kéri Tímeát, aki viszontszerelem nélkül megy hozzá megmentőjéhez. Az igazi boldogságot a Senki szigetén találja meg végül Tímár. A romantika, a szimbolizmus és a szecesszió szemlélete találkozik Jókai nagyregényében. - A meglévő példányok számától és állapotától függően tanácsos beszerezni.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Jókai Mór további művei