Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette berkenye813 Budapest 2012. május 8. 15:04
elvesztette Viola Ernő Csurgó 2014. november 26. 09:14
elvesztette Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium Könyvtá Csurgó 2014. november 26. 09:18
elvesztette Dávidné Kriszta Paks 2017. október 25. 08:44

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.

Gabriella 2009 áprilisában

Jókai Mór: A nagyenyedi két fűzfa

Könyvismertető

Jókai Mór kötetbe foglalt történeti tárgyú elbeszéléseinek többsége ajánlott olvasmány az általános iskola felső tagozatában, de kedvelt ifjúsági szépirodalmi antológiadarab A legvitézebb huszár, a Székely asszony és a többi írás is. Az elbeszélések több kiadásban: A huszti beteglátogatók (751860, 83123) és A nagyenyedi két fűzfa (790517, 935126) című kötetekben már olvashatók voltak. A jelen editio egyikkel sem azonos, jóval szerényebb merítésű; a címadó kisregényen kívül, mely nagyenyedi kollégisták vitézségének mulatságos krónikája, valamint a Komárom című elbeszélésen kívül, mely a magyar szabadságharc idején játszódik, még nyolc Jókai elbeszélést tartalmaz - köztük a Százszorszépek, A két menyasszony, A legvitézebb huszár című írásokat. A kötet minden darabjára jellemző a magával ragadó meseszövés, mely nem csupán felidézi a történelmi korokat, hanem részesévé is teszi az olvasót egy mára már letűnt világnak. A történetek, melyek túlnyomó többségükben derűs, mindent megoldó befejezéssel zárulnak - a 10-14 éves olvasóknak ajánlhatók.
Írta: Könyvtári Intézet

Jókai Mór további művei