Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jókai Mór: Jövő század regénye

Könyvismertető

Az írói fikció szerint a huszadik század második felében játszódó regény Jókai nagyszabású kísérlete arra, hogy kora - a kiegyezést közvetlenül követő évtized - bírálatát az utópia szellemében fejezze ki. Habsburg Árpád és a székely feltaláló, Tatrangi Dávid szövetsége a Monarchia jövőjéről szőtt eszmények álomszerűen széppé stilizált változata, az Oroszországgal vívott háború gondolata pedig azokat a félelmeket hosszabbítja meg a fantázia erejével, amelyeket a pánszlávizmus veszélye, az orosz anarchisták tevékenysége és ideológiája keltett a liberális európai polgárságban. Művészi erényei közül a leírások festőisége említhető elsősorban, melyben a megfigyelésen alapuló láttató erőt olykor már a századvég modern képzőművészeti látásmódja színezi át újszerűen dekoratívvá - Szegedy-Maszák Mihály rövid utószava is megemlíti, hogy az "orosz veszély" ábrázolása miatt a regény 1948 után csak egyetlen alkalommal, az életmű kritikai kiadásának részeként láthatott napvilágot (l.: 811854), népszerű változatban, jegyzetapparátus nélkül évtizedek óta most jelenik meg először. Nem csak Jókai-híveknek érdemes ajánlani.
Írta: Könyvtári Intézet

Jókai Mór további művei