Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Moldova György: A kalózok szeretője

Könyvismertető

A rövid lélegzetű írások hangja vagy szatirikus (humoreszk) vagy inkább komor, sőt fenyegető ("szomoreszk, nyomoreszk"). Abban viszont megegyeznek, hogy legtöbbjük az elmúlt négy év fonákságait a hatalom és képviselőik botlásait tűzi tollhegyre. Az aktuálpolitikai írások legtöbbjének főszereplője a "Magyar Gerinc Párt", esetleg vezetője: a "főminiszter" vagy éppen a "Nyugodt Erő FC", sőt szerepet kap bennük a "Magyar Ösvény Pártja" és vezetője, Vajda Dezső. A szerző ügyelt arra, hogy a tárcák szinte valamennyi szereplőjének neve könnyűszerrel dekódolható legyen (Bajusz György - Aczél György stb.) a megfelelő kontextusban. Ámbár akad olyan is, akit valódi nevén szerepeltet, ilyen Csurkával a forradalom emlékére koccintó Kardos György. Nemcsak a nacionalizmusért, hanem napjaink vadkapitalizmusáért sem rajong a szerző, akinek írásaiban Noch úr, a Technoch vállalat elnök-tulajdonosa személyesíti meg a nagytőkés típusát. A számos - különböző jellegű és színvonalú - tárcák legérdekesebb sorozatát alighanem azok az írások képviselik, amelyekben "B. a decens filozófiadocens" fejti ki véleményét, igaz, ezekből is, akárcsak a többiből - talán csak szolidabban - ugyanaz cseng ki: Moldova a tömegek közhangulatának képviselőjeként bírálja a rendszerváltozás következményeit, némi - olykor kevéssé leplezett - nosztalgiával emlékezve a Kádár-féle rendszer puha diktatúrájára (Magánbeszéd Kádár János halálának ötödik évfordulójára). A tácagyűjtmeény tarka tartalmának értékére alighanem az a legjellemzőbb, amit szerzője "B. a decens filozófiadocens" szájába adva az újságokról szólva jelent ki, nevezetesen, hogy "A megítélés egyetlen szempontja: azt találják benne, amit olvasni akarnak, semmi mást." - A görbe tükrök kedvelői bizonnyal keresni fogják.
Írta: Könyvtári Intézet

Moldova György további művei