Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Arany János: Toldi ; Toldi estéje (+ Munkafüzet)

Könyvismertető

A Toldi-trilógia Arany János egyik fő műve, a magyar irodalom- és költészettörténet kiemelkedő esztétikai, poétikai színvonalú klasszikus alkotása. Az először keletkezett Toldi (1846) népies elbeszélő költemény. Méltatói elsősorban epikus objektivitását, népmesei tisztaságú szerkezetét, "homéroszi" derűjét, főhősének realista és romantikus vonásokból kevert, vonzó figuráját szokták kiemelni. Maga Arany is a legjobb művének tartotta, később gyakorta vágyott hasonlót alkotni. Egyúttal ez a mű a legismertebb, legnépszerűbb Arany-költemény is, olvasóinak köre cseperedő gyermekektől az esztétikai ínyencekig tart. Modernebb, áttételesebb, nehezebben megközelíthető a mindössze két évvel később keletkezett Toldi estéje. Látszólag epikus történet ez is, - az "első Toldi" főhősének aggkorát, utolsó nagy küzdelmét és a halálát beszéli el -, valójában egyetlen hatalmas elégiának tekinthető. ; Ezzel a két művel egy kötetben indul útjára a Matúra Olvasónapló sorozat, mindazt az erényét megtartva, amit a Matúra sorozatból már ismerünk. Ráadásként Munkafüzet csatlakozik a műhöz, melyben a kérdések megválaszolására is van hely, a tanulók önálló felkészülésére kínál módot, hogy a megoldásokat is közli a kötet. Veres András és a munkafüzetet szerkesztő Szabó Pap Edit kiváló alkalmat teremt minden diáknak Arany e két művének mélyebb megismeréséhez. - A munkafüzet révén elsősorban magánhasználatra való, de nagyobb közkönyvtárakban is helye van egy-egy példánynak.
Írta: Könyvtári Intézet

Arany János további művei