Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Arany János: Arany János legszebb versei

Könyvismertető

A gondosan válogatott gyűjteményben viszonylag nagy számban kaptak helyet a balladák. Bekerültek olyanok is, mint a Rákócziné vagy a Híd-avatás. Mindemellett a 65 versben elejétől végig jól érvényesül a lírikus, az önmagát meghatározó Arany személyes hangja (Letészem a lantot; Epilógus; Tamburás öreg úr; Mindvégig). Ügyelt a szerkesztés arra is, hogy olyan híres, egymásra felelő verspárok is olvashatók legyenek, mint a Válasz Petőfinek, Aranyaimhoz; Emlények, Harminc év múlva; A vén gulyás temetése vagy A tölgyek alatt két változata. Helyet kapott a zsebkönyvben az egyedi remeklés, a Népdal, az ars poetica-jellegűek közül a Kozmopolita költészet, a rövid versek (szösszenetek) közül pedig olyan nevezetes darabok, mint a Civilizáció; Mi vagyok én? és a Sejtelem. A tartalmas utószóval ellátott gyűjtemény - a legszélesebb körben ajánlható, iskolai használatra is természetesen.
Írta: Könyvtári Intézet

Arany János további művei