Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Hegedüs Géza: A szépirodalom műfajai

Könyvismertető

Hegedüs Géza a szépirodalmi műfajok hatalmas birodalmában való tájékozódást kívánja elősegíteni e munkájával. A tőle megszokott könnyed, olvasmányos, ismeretterjesztő stílusban - de rendkívüli igényességgel és árnyaltsággal - fogalmazza meg rendszerező gondolatait. A műfajcsoportoknak megfelelően négy fejezetet szentel az Epika, Didaktika, Líra, Dráma műfajainak. Újdonságnak számít, hogy a didaktikát is önálló kategóriaként kezeli, s hogy mind a négy csoportot "műfajnak" nevezi, s nem a megszokott műnem fogalmával él. A műfajcsoportok kialakulását, változásait gazdagon illusztrálja a szerző történeti és kivált kultúrtörténeti információk sokaságával. A különböző kultúrkörökbe tett kitérői során széles skáláját rajzolja meg az analógiáknak, bár domináns szerepben mindvégig a görög-római hagyományokból fölnőtt európai kultúrkör mutatkozik meg. A kötet ötödik, záró fejezete (Téma és cselekmény) a műfajok közös jegyeit veszi számba, s itt ejt szót a befogadás specifikus tényezőjéről, az ízlésről. A könyv tehát ajánlható azoknak, akik a szépirodalommal már tartós barátságra léptek vagy most válnak tudatos olvasóvá. - Széles körben beszerzendő kiadvány, amely minden könyvészeti adatában megegyezik a 9324069. számon ismertetett művel.
Írta: Könyvtári Intézet

Hegedüs Géza további művei