Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Hegedüs Géza: Az európai gondolkodás évezredei

Könyvismertető

Hegedüs Géza sokszínű munkásságában ez a kötet úttörő vállalkozás: olvasmányos, könnyen feldolgozható filozófiatörténetet kíván nyújtani. Szerinte a filozófiák a jól körvonalazható európai szellem rendszerező kísérletei. Az európai filozófiák pedig a gondolkodás formáinak történetét rögzítik - ezt a történetet követi nyomon kötetében. A könyv több mint kétharmada szól az ókori és középkori gondolkodásról. A klasszikus német filozófia igen rövid terjedelmű, a Nietzsche utáni filozófiatörténet alig pár lapon intéződik el. A kötet azonban nem tudósi munkának készült: egy művelt, s nagyon jó tanári, előadói képességekkel megáldott író vallomása arról, milyennek is látja az európai műveltséget, illetve annak filozófiai vetületét. A könyv mindenben - az árát kivéve - megegyezik a 9307002-es tételszámon ismertetettel. - Regényesen izgalmas könyv, ezárt is ajánlható mindenkinek, főként középiskolásoknak.
Írta: Könyvtári Intézet

Hegedüs Géza további művei