Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Cs. Nagy Lajos: Helyesírási gyakorlókönyv

Könyvismertető

Nyolc nagy fejezetben (hangjelölés, különírás és egybeírás, kis és nagy kezdőbetűk, tulajdonnevek írásmódja, elválasztás, írásjelek, rövidítések, számok írása és a keltezés) a jelenleg érvényes A magyar helyesírás szabályai (l.: 883120) beosztását követve ad kisebb részben szabálymagyarázatot, nagyobb részben gyakorló mondatokat a kiadvány. Lényegében minden helyesírási tudnivalóra kitér, valamennyi régebbi vagy újabb keletű nehézséget sorra vesz. A példamondatok egy része tollbamondásra készült, más esetekben lehetséges az önellenőrzés, mivel a tesztszerű vagy javítandó mondatok megoldásai is megtalálhatók a kötetben. A példamondatok egyaránt tartalmaznak általános művelődési és középiskolás szintű "szakszövegeket" (biológia, kémia stb.) - Felsőtagozatos és középiskolai magyartanár jól használható segédkönyve, de a diákok is eredményesen használhatják tanulás közben.
Írta: Könyvtári Intézet

Cs. Nagy Lajos további művei