Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Edit Veszprém 2013. március 20. 10:31
megtalálta Diána Veszprém 2013. március 23. 16:58
elvesztette Brilla Fanni Esztergom 2016. március 19. 18 óra

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Victor Hugo: A nyomorultak

Könyvismertető

Az író több mint egy évtizedig, 1850-től 1862-ig tartó száműzetésében írta talán legismertebb regényét. Az alaptörténet egyszerű: Jean Valjeannak, a szökött fegyencnek nem bocsát meg a társadalom, s a csodálatos képességekkel megáldott férfinak emberfeletti erőfeszítésébe kerül, míg végre sikerül "rendes emberré" válnia. Ellenfele, Javert felügyelő a külsőségeket, a látszatot istenítő kispolgár tipikus képviselője, aki végül is - belátva kudarcát - öngyilkos lesz. Az izgalmas fordulatok, a különleges helyzetek és a végletes jellemű szereplők a romantika egyik legnagyobb alkotásává teszik a regényt. Hugo minden szempontból teljességre törekedett a regény írásakor, és művét a 19. század első fele enciklopédiájának szánta. A kor nevezetes eseményeit - Waterlootól egészen a forradalom barikádjaiig - szinte leltárszerű pontossággal írja le. Eközben sort kerít arra, hogy beszámoljon e fél évszázad szinte valamennyi eszményéről, problémájáról. Elmondja véleményét az anyaságról, ráirányítja a figyelmet a gyerekek szenvedéseire, tiltakozik a nyomor, a kizsákmányolás, a prostitúció, a részrehajló jogalkalmazás és az embertelen börtönviszonyok ellen. Művészi szempontból is komplexitásra törekedett: a regény valóságos tárháza a különböző stílusoknak a szélsőséges romantikától a részletező realizmusig. Mindezzel együtt az író talán legjobb, mindenesetre a legmaradandóbb alkotása, több mint egy évszázad legnépszerűbb regénye. Számos filmváltozat készült belőle. - Minden olvasónak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Victor Hugo további művei