Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Barbara Érd 2008. április 15. 19:22

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Sheila Hocken: Emma meg én

Könyvismertető

Sheila Hocken fogyatékos látású családban született, és húszéves korára már csak a világosságot és a sötétséget tudta megkülönböztetni. Akármilyen keserves is volt, bele kellett törődnie, hogy vak - s itt lépett be az életébe Emma, a vakvezető kutya. A közös tanfolyam elvégzése után Emma segítségével új életet kezdhetett, elköltözött szüleitől, a maga lábára állt, telefonközpontosként dolgozott, s valami egészen különleges kapcsolatot alakított ki kutyájával. Aztán találkozott jövendőbelijével; megértő, kedves férje mindenben támogatta, s végül megtörtént a csodának számító nagy változás: egy neves szemorvos megoperálta, és a bizonytalan kimenetelű műtét pompásan sikerült, visszanyerte - pontosabban, hiszen soha nem látott igazán jól - elnyerte a látását. ; A történet csak ilyen kurta tömörítésben hangzik kissé szentimentálisnak, valójában szinte szenvtelen, éppen tárgyilagosságával és humorával megdöbbentő beszámoló a vakok helyzetéről, problémáiról, érzésvilágáról, amelyről a nagy többség, a látó emberek oly keveset tudnak, s éppen ezért - csupa jó szándékból - lépten-nyomon durván megsértik a vakok emberi méltóságát. Hocken írása hasznos tanulságul szolgálhat mindenkinek, aki természetesnek veszi a látás adományát. A kitűnően megírt könyv lelkes propagandát érdemel, mert - mindenkinek élményt fog jelenteni, aki vállalkozik az elolvasására.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Polcokon

  • valaki a Kedvenc nevű polcára tette 2010 júliusában