Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Alexandra Ripley: Elizabeth szerelmei

Könyvismertető

Az Elfújta a szél (legutóbb: 9408143) folytatását (Scarlett, 9409212) megírt Alexandra Ripley új regényében is a polgárháborúban vesztes Dél sorsát írja-boncolja, e sorsot ezúttal is egy nő alakjába sűrítve. Elizabeth, a címszereplő persze nem Scarlett, ő a polgárháború idején születik, szülővárosa, Charleston legkeserűbb esztendeiben cseperedik fel, hogy azután felnőtté válva azt képviselje, azt jelenítse meg, hogy a Dél - minden kudarc és hátrány ellenére - hogyan őrizte meg nemcsak saját magát, de minden régi értékét is: a kultúrát, az előkelő életformát, azt a sajátos humanitást, ami - a rabszolgatartás emlékei ellenére is, sőt tán épp annak következtében - a feketék iránt is megnyilvánul. Elizabeth sorsa idealizált, szimbolikus sors, ám épp ezért lehetnek rá mindazok kíváncsiak, akiket magukkal ragadott annak idején Scarlett életének alakulása is.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Alexandra Ripley további művei