Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jókai Mór: A magyar nemzet története regényes rajzokban

Könyvismertető

A Magyar királyok és hősök arczképcsarnoka összefoglaló cím alatt most negyedik kötetként Jókai nagy, háromrészes, a szépirodalom és a történetírás elemeit ötvöző "történelemrajzának" második kötetét kapjuk. Ez a munka az ország három részre szakadásától a Rákóczi-szabadságharc leveréséig mutatja be a nemzet múltját. Az eredetileg 1860-ban megjelent, rézmetszetekkel illusztrált kötet a hősök és hősnők egész seregét mutatja be, kiknek a szavait és tetteit az író megpróbálja lélektanilag is indokolni, a velük kapcsolatos események hiányzó láncszemeit pedig képzeletével kiegészíteni. A mű egykor jelentős hivatást töltött be: ébren tartotta a függetlenség vágyát, s védelmezte a germanizálás veszélye ellen a magyar nyelvet, kultúrát és öntudatot. - Fiataloknak, felnőtteknek egyaránt ajánlható, tanulságos olvasmány.
Írta: Könyvtári Intézet

Jókai Mór további művei