Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Hegedűs Géza: A magyar irodalom arcképcsarnoka

Könyvismertető

A szépirodalmi stílusigénnyel megírt, irodalomtörténeti mélységű írói "arckép" műfajának régi hagyományai és méltó folytatói vannak a magyar irodalomban. Egyik utolsó polihisztorunk, Hegedüs Géza két évtizednyi munkával alkotta meg azt a 222 íróportrét, amely irodalmunk kezdeteitől (Janus Pannonius) egészen a közeli múltig (Pilinszky, Nagy László) rajzolja ki a magyar szépírás hosszmetszetét, miközben eredeti szempontú újrafölfedezésekre is vállalkozik (Édes Gergely, Obernyik Károly, Boross Elemér stb.). A portrék lexikális adatgazdagságuk mellett kis esszéremeklések, melyek nem csupán szerzőjük irodalomtörténeti jártasságát, de művelődéstörténészi hajlamait, pedagógusi tapasztalatait is fölvillantják, miközben a könyvrajongó érzelmi fűtöttségével szólnak. Hegedüs Géza leplezetlenül szubjektív, csak éppen minden íróval szemben az, tehát valamennyiüket elfogultan szereti. Talán ez magyarázza irodalomnépszerűsítő munkáinak töretlen sikerét. - Széles körben beszerzendő mű.
Írta: Könyvtári Intézet

Hegedűs Géza további művei