Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jack London: Országúton

Könyvismertető

Az író, aki kalandos élete révén maga is jól ismerte a csavargók, a szegények és az elesettek világát, töredékes, az alcím szerint: emlékezésekből összeálló "regényében" viszontagságos ifjúkorára emlékezik. A könyv fejezetei először folyóiratokban jelentek meg, s talán ez is magyarázza a könyv tagoltságát, vissza-visszatérő motívumait. A kötet első epizódjában az író egy renói asszony becsapását meséli el (Vallomás), a másodikban pedig a vonaton való potyautazás veszélyeit és lehetséges sikereit latolgatja a tőle megszokott realizmussal (Vonaton lógni). Ezután egy kegyetlen korbácsolási jelenet realisztikus leírása következik (Képek), majd az 1894-es, a Niagara vízesésnél lezajlott, kétes hírű tárgyalásról számol be, amelynek során nagyszámú csavargót több mint harminc nap börtönre ítélnek anélkül, hogy a bíróság előtt akár egyetlen szót is kiejthetnének ("Lebuktam"). A következő fejezet a börtönélet viszontagságait ecseteli, kitérve a börtönlakók nyomorúságos és sivár mindennapjaira, a kényszerű barátkozásokra, a börtönben a kötelező, kemény börtönmunkákra (A siti). A továbbiakban az olvasó különféle utcakölykökkel, vagányokkal, csavargókkal, lecsúszott zsarukkal és egyéb, a társadalom perifériájára szorult figurákkal ismerkedhet meg, hogy végül egy életveszélyes utazás lélegzetelállító leírásával záródjék a csavargások korszaka. - A kötet mind a fiatalabb, mind pedig a felnőtt olvasók számára kínál érdekes, kalandos utazást a múlt század végi Amerika kalandorokkal teli világába.
Írta: Könyvtári Intézet

Jack London további művei