Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Vágó Zsuzsanna: Száz magyar esztendő

Könyvismertető

Nemzeti történelmünk utolsó évszázadára emlékeztet a Száz magyar esztendő című válogatás, amely egyszerre idézi meg a hétköznapi, feledésre ítélt kis dolgokat és az eredendően történelmi léptékű eseményeket. Vágó Zsuzsanna arra vállalkozott, hogy száz év sajtóközleményeiben meglelje az élet, a történelem kis és nagy eseményeit. 1888. május 8-i az első hír, amely József főherceg anekdotázó hajlamáról számol be, s néhány nappal később már Rudolf főherceg mayerlingi tragédiájáról tudósított a Vasárnapi Újság. Azután voltak tűzoltóversenyek és bálok, költségvetési vita a parlamentben, Turinban meghalt Kossuth Lajos.; az utolsó közlemény Nagy Imre és társai bűnperében hozott ítélet kommentálása a Magyar Nemzet 1958. június 17-i számából. Amit tehát a sajtó a maga mulandó műfajában megírt, az a lehető legpontosabb történelmi tudósítás, és mégis maga az élet - így a szöveggyűjtmeény nemcsak a történelmi érdeklődésű olvasóknak való lapozgatásra, de kedves olvasmánya lesz az apró csodák bámulóinak is. - Széles körben beszerezhető, a történelemtanításban is jól hasznosítható kiadvány.
Írta: Könyvtári Intézet

Vágó Zsuzsanna további művei