Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Joy Adamson: Oroszlánhűség

Könyvismertető

Az angol szerző világhírű, számos nyelvre lefordított és több kiadást megért könyvének négylábú főhőse Elza, az elárvult oroszlánkölyök, akit a szerző és férje - Kenya északi tartományának vadászati felügyelője -"családtagként" felnevel. Hivatalos útjaikon, a szafárikon és szabadságuk során a tenger partján állandó kísérő társuk a fiatal oroszlán, "aki" - bár gyakran teszi ki nevelőszüleit kisebb-nagyobb bosszúságoknak, kellemetlenségeknek - bőven kárpótolja is őket az általa okozott incidensekért. A kölyökoroszlán napjainak, fejlődésének és megszelídítésének krónikája után a kifejlett nőstényoroszlán további sorsáról számol be az írónő. Elza emberek társaságában nevelkedett, ezért nem kevés kockázattal járó kísérletre vállalkozik a házaspár: az állat "visszavadítására". ; A könyv - és folytatása, Elza és kölykei (741999) - népszerűségét nem csupán a szokatlan történetnek köszönheti. Joy Adamson az ember és vadállat közti barátság teljesen újszerű példáját rajzolta meg Elza történetében, az olvasó elé tárva az oroszlán magasrendű pszichológiáját is. A vadász- és állatirodalom kimagaslóan sikeres művét Széchenyi Zsigmond előszava és közel száz fénykép egészíti ki.
Írta: Könyvtári Intézet

Polcokon

Még senki se tette publikus polcra.