Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Benedek István: A tudás útja

Könyvismertető

"Az egyetemes gondolkodás fejlődése. - egy nagyvonalú felvilágosodási folyamat." A felvilágosodás pedig nem más - teszi hozzá Benedek István (könyvének nem véletlenül a felvilágosodás fogalmával foglalkozó, nyitó fejezetében) -, mint "az előítéletek levetkezése." Ennek a küzdelemnek a főbb állomásait, perdöntő fontosságú mozzanatait, a korszakalkotó jelentőségű természet- és alkalmazott tudományi felfedezéseket sorolja fel a szerző, mégpedig okozati és időrendi összefüggéseik láncára fűzve. Ily módon könyve, amely az őskor hagyatékánál és a mezopotámiai kultúrák ismertetésénél kezdődik és a mai tudományos-műszaki forradalmunkat megalapozó, előkészítő ezerkilencszázas évek tudományos eredményeinek bemutatásánál fejeződik be, voltaképpen nem egyéb, mint az egyre inkább felvilágosodó tudományos gondolkodás története. A gazdagon illusztrált, névmutatóval is kiegészített munka nem könnyű tartalma ellenére is élvezetes olvasnivaló. - Minden olvasónak jó szívvel ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Benedek István további művei