Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Moldova György: A jog zsoldosai

Könyvismertető

Moldova György szociográfiái mindig elgondolkoztató, de nem éppen vidám olvasmányok. Gonddal kiválasztott figurái - akiket hagy beszélni - adják meg a mondandó igazi hitelességét. A jog zsoldosai az írói szándék szerint egy "hármas kis tükör" része. Az első könyv a Bűn az élet. Riport a rendőrökről (legutóbb: 9318010), a második Szabadíts meg a gonosztól! Riport a börtönökről (914077) címet viseli, ezekhez tartozik, de önmagában is teljes értékű híradás az ügyvédekről szóló munka. A könyv valójában nyolc ügyvéd portréja, illetve ennek kapcsán avatja be olvasóit az igazságszolgáltatás kanyargós útjain kiderülő szakmai, erkölcsi és társadalmi gondokba. Azt a lelkiállapotot ábrázolja, amint az ügyvéd védence helyzetébe, lelki motiváltságába, az elkövetett bűn vagy a vád tárgyát képező cselekmény szituációjába éli bele magát. Moldova két évet szánt az életéből arra, hogy megmutassa az ügyvédek sokszor kettős lelkiállapotát. Akárcsak másik két könyvében, úgy itt is a bűn és bűnhődés stációi állnak előttünk. Az egyéni portrék sok mindent felfednek, de nem csupán a védencekről, hanem védőikről is. Valószínű, hogy a kötet legemlékezetesebb egyénisége marad Az ördög ügyvédje Timár Györgye, akit itt éppen Romhányi László védőjeként ismerhetünk meg, de ennek kapcsán az egész életút kibomlik előttünk. Ádám György jogászprofesszor - aki ma ügyvédként is dolgozik - azok számára keresi az igazságot, akik valamilyen orvosi műhiba áldozatai lettek. Az általános közvélekedéssel szemben ezek az ügyvédek sokszor pénz nélkül, más indíttatásoktól vezérelve vállalnak el reménytelen vagy annak látszó ügyeket. ; Nehéz Posony József - a gyémántdiplomás ügyvéd - komor idők komor tanújaként szól a koncepciós perekről, amelyekben a kirendelt védő szerepében próbált az áldozatok sorsán - sokszor hallgatással - segíteni (Rajk László, Grősz József perei). Az ügyvédi helytállás legújabb kori dokumentumai ezek a sorok a kötetben. - A könyv olvasása gyarapíthatja társadalmi ismereteinket.
Írta: Könyvtári Intézet

Moldova György további művei