Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Balázs Sándor: Az információk használata, hasznosítása és haszna

Könyvismertető

A tudomány és a szakirodalom hosszú ideje, más-más megközelítésben foglalkozik az információk jellegzetességeivel, szerepükkel, illetve érvényesülésükkel az egyének, a szervezetek és a társadalom életében. Balázs Sándor tanulmánya a használat és a szolgáltatás szemszögéből közelíti meg ezt a - tájékoztató szakemberek, valamint könyvtárosok munkájában alapvető - problémát. Kiindulásként meghatározza az információ fogalmát, típusait, szerepét az egyén és a társadalom mindennapjaiban; vázlatosan felrajzolja a hozzáférés intézményi rendszerét. Ismerteti az eredeti információs forrásokat, a publikált információk formai és tartalmi feltárásának alapvető típusait. Lépésről lépésre vezeti végig a használót a szolgáltatási szinteken. A tömör összefoglalást a szerző elsősorban a használóknak készítette, de jó szolgálatot tesz a tájékoztatási szakembereknek is. - A könyvet az informatikus képzésben tankönyvként használják, gyakorló könyvtárosok segédkönyvtárában helye van.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Balázs Sándor további művei