Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Mezei András: Adorno

Könyvismertető

A küllemében is szépen megtervezett kötet címe feltehetően a német filozófus, Adorno nevezetessé vált mondására utal, miszerint "Auschwitz után nem lehet verset írni." Mezei András a holocaust életre szóló egyéni és közösségi traumáját mégis a költészet hangján szólaltatja meg, egybeszőve élményeit a zsidó nép hazai és őstörténeti legendáriumával és az izraeli, bibliai helyszíneken ihletődött lírai meditációkkal. Fájdalmas komor, gyötrődéseiben is nemes ez a zsidó és magyar kultúrát, szellemet egybefonó vallomás, van benne valami a próféták, a tanúságtevők, a megszenvedettek komolyságából és nyugalmából. Mindenekelőtt ezért ajánlható. A kötet egyébként csak ára szerint változott, tartalmilag azonos az elsőnek jelzett kiadással.
Írta: Könyvtári Intézet

Mezei András további művei