Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jack London: A vén kalóz kincse

Könyvismertető

Francis Morgan, a jó kedélyű, fiatal milliomos - miután pénzét biztos befektetésekben tudja - lelkesen fogadja elhunyt édesapja legjobb barátjának, Regannak és egy elszegényedett fiatal nemesnek, senor Alvarez Torresnek a javaslatát, hogy kutassa fel ősapja, a vén tengeri rablóként emlegetett Sir Henry Morgan elásott kincseit. Nem is sejti, hogy Regan gyűlölte az apját, s most rajta akar bosszút állni azzal, hogy tönkreteszi őt a tőzsdén, ezért fontos, hogy távol legyen New Yorktól. Három héttel később a fiatalember már a Chiriqui lagúnák közelében vitorlázik, s a 20. századból középkori állapotokba csöppenve, fantasztikus kalandokba keveredik. A parton egy gyönyörű lány, Leoncia pisztollyal kényszeríti, hogy csókolja meg, majd elkergeti. Egy közeli szigeten a saját hasonmásába botlik, megtudja róla, hogy távoli rokona, Henry Morgan, aki Leoncia vőlegénye, és gyilkossággal vádolják, amit nem ő követett el. Torresről is kiderül, hogy szereti Leonciát, ezért örömmel tenné el láb alól a Morgan fivéreket, s ebben segítségére van a kapzsi San Antonió-i rendőrfőnök. Egy véletlen folytán s egy maja pap segítségével azután üldözöttek és üldözők a maják legendás kincseinek nyomába erednek. ; Félreértések, halálos ellenségek, bevallott, de reménytelennek tűnő szerelem, kincskeresés váratlan fordulatokkal, rejtélyes maja kultúra, elveszett lelkek a középkorból, tőzsdei manőverek a 20. századból, s egy csipetnyi irónia - ezzel minden együtt van egy kellemes kalandregényhez, amit a kikapcsolódni vágyó olvasóknak - a fiatalabbaknak is - lehet ajánlani.
Írta: Könyvtári Intézet

Jack London további művei