Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jókai Mór: Forradalmi és csataképek

Könyvismertető

1850 júliusában, a tardonai bujdosásból hazatérve jelentette meg Jókai Mór elbeszéléseinek e kötetét, mely még életében sok kiadást ért meg különböző címváltozatokkal. Az első kiadás címlapjára álnév került: Sajó. A kötetnek nagy sikere volt, olvasói kiéhezetten fogadták a novellákat, hiszen a megtorlások idején a szabadságharc emlékképeit idézték fel. Mindaz, amit a nagy romantikusban szeretünk: a fantázia, a nyelvi erő, a zeneiség, a rajzos részletek élethűsége, a magasztos és a humoros iránti kivételes érzék készen áll már ebben a húszegynehány évesen írott sorozatban. A két menyasszony, az Egy bál, A Bárdy család, a Székely asszony szerzője a tragikum közelébe sodródik. E kötetben állít emléket Komárom városának. - Minden könyvtárban ott a helye!
Írta: Könyvtári Intézet

Jókai Mór további művei