Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jack London: A vadon szava és egyéb történetekm

Könyvismertető

Az író egyik legjelentősebb alkotói korszakának remeklése A vadon szava (l.: 911376), amely 1903-ban jelent meg, s rövidesen sikerkönyv lett; népszerűségéből azóta sem veszített. Cselekménye hátterében a múlt század kilencvenes évei végén kitört kanadai aranyláz áll. Az arany varázsa tömegesen vonzotta a lelőhelyekre az embereket, s ezzel együtt hihetetlen mértékben fellendült a kutyák iránti kereslet, szerepük ugyanis a lelőhelyek felkutatásában pótolhatatlan. E célból lopják el Santa Clara völgyi otthonából Buck-ot, a félig bernáthegyi, félig skót juhászkutyát, "aki" váratlanul kerül a gyötrelmekkel, kínzásokkal terhes, kegyetlen életkörülmények közé. A kötetben további négy Jack London elbeszélés is helyet kapott (A barna farkas; Egynapi kvártély; A fehér csend; Tüzet rakni). Mind a négy írás kutyatörténet, s közülük a két utóbbi szerepelt az Északi Odüsszeia című kötetben az író válogatott művei között (820646). - Fiataloknak és felnőtteknek egyaránt ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Jack London további művei