Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2010. április 21. 12:56
elvesztette Kati Szentendre 2016. március 18. 15 óra
elvesztette József Orosháza 2017. június 22. 16:17

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Gárdonyi Géza: Isten rabjai

Könyvismertető

Az 1906 és 1908 között íródott regény (Gárdonyi legnépszerűbb műveinek egyike) képzeletindítóan hozza az olvasó elé IV. Béla korát, a tatárjárás iszonyú pusztításából ocsúdó ország életrendjét, a női és férfikolostorok belső világának szigorú rítusait. Finom lélektani eszközökkel (sejtetésekkel, szimbolikus utalásokkal) ábrázolja a főhős, Jancsi fráter vonzódását a király lánya, a Nyulak szigetén - a mai Margit-szigeten - álló apácakolostor lakója, Margit hercegkisasszony iránt, de a remek mellékalakok (például Jancsi édesanyja vagy a fráterek közül Marceliusz, Jakab és Ábris) életteli portréi révén az éterien tiszta szerelmes érzés rajza nem válik kontúrtalanná, mindvégig hiteles, átélhető marad. Az ifjúsági változatot először 1934-ben adta közre a Dante Könyvkiadó, ezt újította föl 1991-ben a Móra, s ismétli meg most másodízben: a teljes műhöz képest ez nem átdolgozást, hanem rövidítést jelent, a cselekményhez csak lazán tartozó kommentárok, fejtegetések elhagyását. - A gyerekkönyvtárakba feltétlenül, a felnőtt részlegekbe a korábbi kiadás(ok) forgalmának mérlegelésével szerzendő be.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Gárdonyi Géza további művei