Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Remetekertvárosi Általános Iskola Könyvtára Budapest 2009. március 25. 10:36
elvesztette Hamvas Béla Városi Könyvtár, Tiszaújváros 2009. április 14. 09:12
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2012. április 27. 11:15
elvesztette Bíró Gergő Zalán Székesfehérvár 2014. október 27. 16:40
megtalálta Bíró Gergő Zalán Székesfehérvár 2014. október 27. 16:41
elvesztette Bíró Gergő Zalán Székesfehérvár 2014. október 27. 16:42
elvesztette petofis2 Szabadszállás 2016. március 18. 07:32
megtalálta Kiss Trisztán Szabadszállás 2016. március 18. 13:58

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.

Gárdonyi Géza: Egri csillagok

Könyvismertető

A regény cselekménye közel két évtizedet fog át: 1533-ban Dél-Baranyából indul, s az 1552-es hatalmas török túlerővel szemben aratott egri végvári győzelemmel zárul. Bontott, sokszor párhuzamos vezetésű az első három rész cselekményszála, melynek során a jobbágyfi Bornemissza Gergely felcseperedik, Cecey Évában párra talál, királyi hadnaggyá emelkedik. Kalandregény, hősi és szerelmi történet, színes és széles tablókban kibomló historikus korrajz keveredik a bevezető részekben. A két fő részben előadott, tömbszerűen megformált egri események viszont prózai hőskölteményekre emlékeztetnek. A fiatal olvasót a hadi események tárgyszerűsége (a főként Tinóditól merített dokumentumok), a hősiesség, árulás, titok, a csataleírások és a hősök monumentalitása egyaránt megragadhatja. - Az általános iskola 6. osztályában kötelező olvasmány.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Gárdonyi Géza további művei