Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Montágh Imre: Nyelvművesség

Könyvismertető

A kötet lényegében amatőr színjátszóknak szól: felnőtteknek, oktatóknak, gyerekeknek, így a tematika tagolása a felhasználók életkori sajátosságaihoz igazodik. Először az idősebb korosztály számára nyújt elméleti fogalomtisztázást, különbséget téve a beszéd, illetve a színpadi beszéd lényege között, majd precíz gyakorlati stratégiát ír le a légzés, hangadás, kiejtés és kifejezés témakörében. A második fejezet a gyermekszínjátszók gyakorlatias bevezetője, itt tér ki a beszédhibás gyermekek "gyógyíthatóságának" problémájára. A további részek a művészi beszéd kialakítását célzó "etűdöket" tartalmazzák (hangsúly, ritmus, testhelyzet és mozgás, kiejtés, stb.). Mindegyik végén gondosan válogatott részleteket közöl a témával kapcsolatos szakirodalomból, illetve a további tájékozódáshoz alkalmas irodalom jegyzékét is megadja. Montágh könyvének nem csak a módszertana példaszerű, a közölt irodalmi részletek (a Képes Krónikától Orbán Ottóig) is kitűnő gyakorló szemelvények. - A kötetet egyaránt haszonnal forgathatják tanárok és diákok, s mindazok, akiknek szívügye a szép magyar beszéd.
Írta: Könyvtári Intézet

Montágh Imre további művei