Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette psz Győr 2008. március 26. 20:28
elvesztette Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest 2010. március 25.

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Gabriel García Márquez: A tábornok útvesztője

Könyvismertető

Simón Bolivar (1783-1830) - Latin-Amerika egységének és függetlenségének jelképe - élete végéig kemény harcokat vívott azért, hogy a földrész népei felszabaduljanak a spanyol fennhatóság alól, hogy megteremthessék egységüket. A Nobel-díjas kolumbiai író alapos történeti kutatómunka után írta meg Bolivar tábornok, a "Felszabadító" hiteles történetét. ; A tábornok - 1830-ban történt elnöki lemondása után - 47 éves korában elgyengülve, halálos betegen indult el május 8-án Bogotából a Magdalena folyón a tenger felé, hogy azután örökre elhagyva hazáját, Európába hajózzon, ahová azonban már nem jutott el, mert december 16-án egy tengerparti városhoz (Santa Maria) közeli birtokon meghalt. Utolsó utazásán kíséri el García Márquez a véget nem érő harcoktól és a politikai csatározásoktól végsőkig elcsigázott, kiábrándult tábornokot. A csonttá soványodott, testileg szinte a felismerhetetlenségig leépült Bolivar néhány utolsó hívével találkozik, képzeletében újra átéli hajdani dicsőségét; lepergeti a győztes csaták eseményeit, felidézi a nagy megpróbáltatásokat, az összeesküvéseket és zordon katonaélet frissítő, futó szerelmeket, mígnem ágyában "szegényen és meztelenül, a nép szeretetének vigasza nélkül" éri el a halál. ; Az író - emléket állítva a nagy történelmi személyiségnek, az esendő embernek - a méltóságért és tartásért vívott, példamutató harcát és a helytállás értelmét mutatja meg. García Márqueznek e - többi műveihez viszonyítva - kevésbé mágikus világú, hagyományos prózatechnikával készült, kissé komor hangulatú, de felemelő könyve - minden olvasónak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Gabriel García Márquez további művei