Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Budapest 2008. április 2. 18:13

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Mérő László: Észjárások

Könyvismertető

Mérő László könyve 1989-ben és 1994-ben is megjelent már. A viszonylag rövid időn belüli harmadik kiadás jelzi sikerét. A szerző hallatlan mennyiségű tudományos adatot használ a legkülönfélébb tudományok területéről (filozófia, logika, pszichológia, matematika, számítógép-tudomány stb.), de nem tudományos munka, nem is ismeretterjesztő alkotás, hanem esszé: egy hatalmas kérdéskörrel való viaskodás, divatos koncepciók szellemes bírálata, tájékozódó, gondolati kísérleteket végző munka. A legmodernebb felfogású szaktudósokat és kutatókat, különböző korok nagy íróit segítségül híva mutatja be, hogy logikus gondolkodás, racionális észjárás nem egy van, de száz, hogy a logikák pluralizmusa szembeszökő tény. A harmadik kiadás kisebb csiszolgatások, javítgatások mellett egy ponton eltér az előzőktől: A mesterséges intelligencia című fejezetet átírta a szerző, ugyanis az előző kiadás óta megtörtént az a nem várt eset, hogy a Deep Blue legyőzte a sakk világbajnokát, Garri Kaszparovot. Emiatt a 13. fejezet némileg átértékelődött. - Gimnazistáktól kezdve mindenkinek ajánlható, ám csak akkor, ha az olvasó képes az önálló, nem sematikus gondolkodásra.
Írta: Könyvtári Intézet

Mérő László további művei