Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Lilieth Budapest 2008. április 7. 15:30
elvesztette mrrp Budapest 2010. szeptember 5.
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2012. április 24. 10:13
elvesztette kitty Pécs 2013. március 24. 16:08
elvesztette József Orosháza 2017. március 6. 15:53

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Robin Cook: A gyötrelem éve

Könyvismertető

Robin Cook ezt a regényét katonai szolgálata idején, még orvoskrimijei előtt írta. Hőse, Peters doktor a Hawaii-szigetekre kerül orvosgyakornoknak. Az elhivatottság érzésével kezdi pályáját, ám az ambulanciára átkerülve a Morris nevű részeggel, majd egy tiltott művi vetélésen átesett lánnyal foglalkozva, és a sérült szörfösök sebeinek bekötözése közben nemigen jut idő gondolkodásra. A kórházi gépezet kegyetlenül bedarálja a mindennapok egyhangú, minden mindegy hangulatába. ; A gyakornokok magánélete éppoly sivár, mit a munkájuk. A szépséges, mandulaszemű hawaii-kínai nővérek, Jan, Joyce és végül Karen mind olyan futó és kölcsönösen kényelmes kapcsolatokban partnerek, melyekbe egyik fél sem fektet őszinte érzelmet vagy ragaszkodást. A töprengő, önmagával viaskodó doktor számára a lányok a menekülés és a visszavonulás eszközei. Hiszen kihez is kívánnak ebben a környezetben hasonlítani: az időnként hisztérikus fősebészhez, Herkuleshez vagy a biztos kezű Szupervágtatóhoz?Peters tudja, hogy az Amerikai Orvosok Szövetségének nevezett torzszülött kegyetlenül felzabálja azokat, akik nem a bevett normáknak megfelelően viselkednek. "Az orvos legyen jól fésült, agymosott, gépies, politikailag konzervatív és lehetőleg ne legyen más gondja, csak a pénz." Így aztán nehéz választ találni arra a "költői" kérdésre, melyet a szigetről távozó orvos önmagának feltesz: "Miért történt ez meg velem?" Lakonikus tömörségű válasz: "Fogalmam sincs." Így hát ezzel a magvas bölcsességgel "gazdagodva" teheti félre a lapos közhelyekkel dús könyvet az olvasó.
Írta: Könyvtári Intézet

Robin Cook további művei