Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Szombathely 2008. április 7. 20:45
elvesztette Németh Veronika Budapest 2009. március 26. 09:58
elvesztette BME OMIKK Budapest 2010. március 25. 09:12
elvesztette Széchenyi István Városi Könyvtár Sopron Sopron március 12. 11:26
megtalálta Keresztes Lídia Fertőszentmiklós június 4. 20:44
elvesztette Hedit Balatonfüred március 24. 13:59

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

John Fowles: A francia hadnagy szeretője

Könyvismertető

Az eredetileg 1969-ben megjelent regény az újabb angol próza egyik csúcsteljesítménye. A megírása idején éppen száz évre, 1867-re visszanyúló cselekményű mű első szintjén és első látásra történelmi regény és egyszerű háromszögtörténet, melynek értékét és érdekességét rafinált előadásmódja adja. Mint a kitűnő utószó kifejti, a mű egyrészt pastiche, stílusgyakorlat korabeli és korábbi autentikus angol írók modorában, másfelől olyan regény, melyet korabeli író nem írhatott volna meg, mert megakadályozta volna saját korának konvenciórendszere. ; A könyv férfi főszereplője, Charles, fiatal angol arisztokrata, amatőr geológus, művelt, eleven szellemű fiatalember, aki eljegyezte egy gazdag londoni kereskedő Ernestina nevű szép és okos leányát. Ernestina Lyme-ban időzik nagynénjénél, Charles mindennapos vendég náluk a tengerparti kisvárosban, ahol megismerkedik a környéken "bukott nőként" számon tartott Sarah-val, "a francia hadnagy szeretőjével". Míg Ernestinát éppen csak kedveli, heves szerelemre gyullad az okos, mély és eredeti Sarah iránt, aki valódi egyéniség, s amikor Sarah munkaadója, a képmutató és utálatos Mrs. Poulteney kihajítja, segítségére siet. Mindeközben zajlik a kisváros konvencionális élete, melyet az író mintáihoz híven több szinten ábrázolt, az alagsori cselédséget is bemutatva, ragyogó mellékfigurák sorát villantva föl, s az író mindezt átszövi a viktoriánus világról szóló, modern, szatirikus-ironikus kommentárjaival. Ezután - modern fintorral - a regénynek többféle befejezést ad, melyek közt van konvencionális, van romantikus, és van szinte elképzelhetetlenül modern. A végeredmény egy olyan rendkívüli olvasmányos és szórakoztató könyv, amelyben egyaránt hiteles a korhangulat és a kornak mai szemmel látott kritikai szociográfiája. - Minden felnőtt olvasónak ajánlható. Világsikert aratott a mű Harold Pinter forgatókönyve alapján írt angol filmváltozata, melyet a hazai mozik is játszottak az 1980-as években.
Írta: Könyvtári Intézet

Polcokon

Még senki se tette publikus polcra.