Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Dakó Gabriella Kecskemét 2008. május 5. 21:32
elvesztette Kárpáti Lili Pécs 2013. július 16. 12:16
elvesztette Kárpáti Lili Pécs 2013. július 21. 13:42
elvesztette Kárpáti Lili Pécs 2013. július 21. 13:43
elvesztette A pápai Jókai Mór Városi Könyvtár Pápa 2014. március 20. 14:21

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Arany János: Toldi

Könyvismertető

Irodalmunk klasszikus alkotásai között is előkelő helyen álló Toldi (1847) a magyar népiesség és realizmus páratlan remeke, amelybe költője belesűrítette a forradalmat megelőző korszak magyarságának minden vágyát és dicső emlékét: az "európaivá" váló nép reményét, emberség és hazafiság örök érvényű példáját. A "legkisebb fiúból" hős lovag válik; alakja a népi hős egyszerre naiv és félelmetes természetének megtestesülése. A mű irálya realizmus, népiség és archaizmus tökéletes ötvözete, egyben a hatalmas eposz első része. - Az általános iskolásoknak készült diákkiadáshoz Szili József írt a mű irodalomtörténeti jelentőségét és belső értékeit méltató előszót.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Arany János további művei