Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Kecskemét 2008. május 6. 15:53
elvesztette Szabóné Mészáros Ágota Szombathely 2009. április 2. 09:09

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Benedek István: Csavargás az Alpokban

Könyvismertető

A kötetben Benedek István nem egyes szám első személyben ad számot saját ifjúkori hegymászó-csúcsteljesítményeiről, hanem a regényesítés eszközével él: egy narrátorral mesélteti el két pesti diák, Öreg és Kisember (valójában a szerző és bátyja) nyaktörő vállalkozásait, életveszélyes kalandjait. A két fiatalember gyakorlatilag teljesen felkészületlenül, hiányos felszereléssel és alpinista előképzettség nélkül megmássza az Alpok jelentős csúcsait (a Gross-Glocknert, a Matterhornt, a Mont Blanc-t) s csak azután ismerkedik meg a hegymászás tulajdonképpeni alapfogásaival a Budai-hegyekben. Benedek olvasmányos módon, színes, hol hátborzongató, hol mosolyogtató anekdotákból építkezve, sztorijait pompásan tálalva kíséri nyomon a fillérekből utazó, mindig a lehető legolcsóbb szálláshelyeket választó kerékpáros hősei útjait.
Írta: Könyvtári Intézet

Benedek István további művei