Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Ken Follett: A katedrális

Könyvismertető

A bestsellereiről híres Ken Follett e művének cselekménye a középkorban, a 12. századi Angliában játszódik. A zavaros politikai, történelmi időket idéző történelmi keret megválasztása jó lehetőséget nyújtott a szerzőnek egy kalandokban, kínzásokban és gyilkosságokban bővelkedő, szövevényes történet előadására. ; A fiatal János joculator önkéntelenül belekeveredik I. Henrik örökösének, Vilmosnak ellenségei által megrendezett hajótörésébe, s mivel az összeesküvés részleteiről és szereplőiről meglehetősen sokat tud, a lázadók egy megrendezett perben akasztás általi halálra ítélik. Fiatal, várandós felesége, Ilona kétségbeesésében az ítélet végrehajtásakor megátkozza ártatlan férjének gyilkosait. Miközben Ilona fia, Jankó felnő, a történet is felgyorsul: egymással bonyolult viszonyban lévő szereplők sokasága lép a színtérre, akik mind részesei lesznek az egymást követő szerelmi és politikai manipulációknak, valamint az összeesküvésekkel és merényletekkel fűszerezett nagyobbnál nagyobb gaztetteknek. A canterbury katedrális építése körüli bonyodalmak csak ürügyül szolgáltak a szerző számára, hogy az ódon kolostorok, várak, piszkos falvak és épülő városok falai között zajló szerteágazó történet amúgyis bonyolult szálait még jobban összekuszálja. Az időközben építőmesterré vált János a jó és a rossz ütközőpontján vergődik, miközben a legtöbb gondot Alfréd fia okozza neki (mivel a fiú többször is letér a tisztességes útról, végül elnyeri méltó büntetését). A törvény haragjától János mester sem szabadul meg: jórészt fia cselekedetei miatt száműzetésbe kényszerül. A regény végén még Anglia királya is "bűnhődik": mivel tudtán kívül okozója volt a történet egyik szereplőjének, Tamás mester meggyilkolásának, London püspöke jelképes botütésre ítéli. ; A korunk lektűrigényeit kielégítő, a nyers erőszak és a borzalmak naturalisztikus ábrázolásában bővelkedő regény az izgalmas történeteket kedvelő olvasók érdeklődésére számíthat.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Ken Follett további művei